Eco Mare: een blik achter de schermen
24 maart 2021 
1 min. leestijd

Eco Mare: een blik achter de schermen

(Scrol naar beneden voor de video)

Ecomare op Texel

Bij Ecomare worden zieke en verzwakte zeehonden opgevangen.
Het doel van de verzorging is er voor te zorgen dat ze weer sterk genoeg worden om weer vrijgelaten te kunnen worden in de zee.

Ecomare is een leuk en boeiend dagje uit voor alle leeftijden. Je kunt er zeehonden en bruinvissen bekijken. En je ziet er vogels, vissen en andere zeedieren van heel dichtbij. In het natuurmuseum van Ecomare ontdek je alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Je kunt er uren rondstruinen!

De missie van Ecomare

Ecomare brengt je dichtbij de natuur van de kust en zee, laat je begrijpen dat natuurlijke rijkdommen kwetsbaar zijn, en nodigt je uit bij te dragen aan de bescherming ervan. Aan deze missie wordt gewerkt via voorlichting, educatie en de opvang van vogels en zeehonden.

Maar ook in het bezoekerscentrum besteedt men veel zorg aan de natuur en het milieu. Dat is de reden waarom ze zijn beloond met het Green Key- certificaat.

Een kijkje achter de schermen

Dierverzorger Hilde geeft ons een kijkje achter de schermen. Zeehond Vera wordt gewogen en krijgt vis.
Tip: via de webcam kun je 24/7 kijken naar de zeehonden bij Ecomare: www.texel.net/nl/zien-en-doen/webcams/webcam-zeehonden
Wil je meer weten over de zeehonden en Ecomare? Kijk dan op: www.texel.net/nl/zien-en-doen/kunst-en-cultuur/musea/ecomare

Vakantie vieren

Leuk om je alvast te oriënteren als je ons huis op Texel wil huren. Maar ook geschikt voor de mensen die later dit jaar in een van onze appartementen verblijven in Appartementenboerderij Nieuwesluis.
Appartementenboerderij Nieuwesluis is een zeer voordelig alternatief als je de relatief dure vakantiehuizen op Texel of aan de kust minder geschikt vindt. Het ligt bij het dorpje Wieringerwaard in de gemeente Hollands Kroon. Je geniet hier van de landelijk rust, maar gezellige dorpen en steden liggen vlakbij. Het Noordzeestrand ligt op slechts 12 km. Hiervandaan kun je gemakkelijk ook een dagtochtje naar Texel maken. Maar ook Amsterdam ligt op slechts 45 minuten. Bezoek ook eens het historisch openluchtmuseum in Enkhuizen of ga vis eten op De Dijk in Volendam. Het zijn slechts een paar van de mogelijkheden.
Hier vind je meer informatie over Appartementenboerderij Nieuwesluis.

Heb je de filmpjes over de schapen en lammetjes op Texel al gezien:

Heb je deel 1 gemist? Klik dan hier.

Heb je deel 2 gemist? Klik dan hier.

Heb je deel 3 gemist? Klik dan hier.

Heb je deel 4 gemist? Klik dan hier.

Over de schrijver
Reactie plaatsen