Lammetjes op Texel - deel 3
(Scrol naar beneden voor de video)

Leven en dood liggen soms dicht bij elkaar

In de derde aflevering van de docuserie ‘De lammerij op Texel‘ zijn er nóg meer lammetjes. Schaap Koetje is jarig en is er ook een spannende bevalling…

VVV Texel maakte er een interessant filmpje over:

Maak kennis met de familie Bakker! Op de Hoge Berg runnen zij een schapenboerderij en dit jaar worden daar zo’n 700 lammetjes geboren. Tijdens de lammerij mogen wij meekijken in hun leven.

Vakantie vieren

Leuk om je alvast te oriënteren als je ons huis op Texel wil huren. Maar ook geschikt voor de mensen die later dit jaar in een van onze appartementen verblijven in Appartementenboerderij Nieuwesluis.
Appartementenboerderij Nieuwesluis is een zeer voordelig alternatief als je de relatief dure vakantiehuizen op Texel of aan de kust minder geschikt vindt. Het ligt bij het dorpje Wieringerwaard in de gemeente Hollands Kroon. Je geniet hier van de landelijk rust, maar gezellige dorpen en steden liggen vlakbij. Het Noordzeestrand ligt op slechts 12 km. Hiervandaan kun je gemakkelijk ook een dagtochtje naar Texel maken.
Hier vind je meer informatie over Appartementenboerderij Nieuwesluis.

In het derde filmpje kun je het volgende zien:

De lammerij gaat snel! Het laatste koppel schappen wordt nu ook naar de boerderij gehaald. Fleur viert de verjaardag van haar schaap Koetje. Al veel lammetjes lopen buiten en in de schuur wordt er nog druk gelamd. Maar… leven en dood liggen soms dicht bij elkaar.


De lammerij op Texel

In het vroege voorjaar maken de Texelse schapenboeren hun boerderij klaar voor de lente.
Vanaf half februari wachten de schapenboeren op het eerste lammetje.
Als die er eenmaal is, is de lammerij echt begonnen. En dat gaat dag en nacht door, veel boeren brengen de nachten dan ook door in hun stal. Vaak helpt de hele familie mee. Hoe ziet het leven er tijdens de lammerij uit?
We mogen twee maanden lang meekijken in het leven van de familie Bakker.

Deze video is de derde van een serie van acht.
Meer weten over de lammerij op Texel?
Met dank aan: Jan-Willem, Sonja, Guus, Fleur, Joep en Hanna Bakker, VVV Texel, Texelse Bierbrouwerij, TESO, De Krim en De Waddel.

Heb je deel 1 gemist? Klik dan hier.

Heb je deel 2 gemist? Klik dan hier.

Over de schrijver
Reactie plaatsen