Lammetjes op Texel - deel 2
(Scrol naar beneden voor de video)

Het regent lammetjes

In de tweede aflevering van de docuserie ‘De lammerij op Texel’ regent het lammetjes. Op de boerderij is een geboortegolf gaande. Er worden opvallend veel drielingen geboren. Het is mooi voorjaarsweer en de eerste lammetjes mogen nu naar buiten.

VVV Texel maakte er een interessant filmpje over:
Maak kennis met de familie Bakker! Op de Hoge Berg runnen zij een schapenboerderij en dit jaar worden daar zo’n 700 lammetjes geboren. Tijdens de lammerij mogen wij meekijken in hun leven.

Vakantie vieren

Leuk om je alvast te oriënteren als je ons huis op Texel wil huren. Maar ook geschikt voor de mensen die later dit jaar in een van onze appartementen verblijven in Appartementenboerderij Nieuwesluis.
Het is zeer voordelig alternatief voor de relatief dure vakantiewoningen op Texel. Hiervandaan kun je gemakkelijk ook een dagtochtje naar Texel maken. Je geniet van de rust van de landelijke omgeving. Het Noordzeestrand ligt op 12 km afstand. Maar ook ben je binnen een half uur bij het IJsselmeer of de Waddenzee.
Hier vind je meer informatie over Appartementenboerderij Nieuwesluis.

In het tweede filmpje kun je het volgende zien:

De lammerij is nu echt begonnen. Dag en nacht worden er lammetjes geboren. En opvallend veel drielingen! Het is al mooi voorjaarsweer: zullen de eerste lammetjes naar buiten kunnen?

De lammerij op Texel

In het vroege voorjaar maken de Texelse schapenboeren hun boerderij klaar voor de lente.
Vanaf half februari wachten de schapenboeren op het eerste lammetje.
Als die er eenmaal is, is de lammerij echt begonnen. En dat gaat dag en nacht door, veel boeren brengen de nachten dan ook door in hun stal. Vaak helpt de hele familie mee. Hoe ziet het leven er tijdens de lammerij uit?
We mogen twee maanden lang meekijken in het leven van de familie Bakker.

Deze video is de tweede van een serie van acht.
Meer weten over de lammerij op Texel?
Met dank aan: Jan-Willem, Sonja, Guus, Fleur, Joep en Hanna Bakker, VVV Texel, Texelse Bierbrouwerij, TESO, De Krim en De Waddel.

Heb je het eerste deel gemist? Klik dan hier.

Over de schrijver
Reactie plaatsen