Watervilla Tjalk+, Waterstaete nr.60, te Ossenzijl
05 februari 2021 
1 min. leestijd

Watervilla Tjalk+, Waterstaete nr.60, te Ossenzijl

Ook Watervilla Tjalk+, Waterstaete nr.60, te Ossenzijl is met zorg uitgekozen.

Als een van de eerste kopers hadden we volop de keus uit de verschillende kavels.
De kavels op het eind van de landtongen leken in eerste instantie de beste keus. Bij nader inzicht hebben we daar bewust niet voor gekozen. Het is dicht bij de vaar in- en uitgang; alle vakantiegangers komen daar dus jouw steiger/terras voorbij.
Ook wilden we niet achter in het park: je moet dan immers een hele reeks woningen voorbij varen voor je bij je eigen steiger bent. Minden op een landtong geeft buren aan alle kanten; links, rechts, voor en achter. De beste keus was dus een kavel iets gelegen van de in-  en uitgang en aan de rand van het park. Hierdoor heb je ook nog eens een wijds uitzicht over de landerijen. Je ziet de masten van zeilboten in de verte ‘door het weiland varen’.

We hebben gekozen voor het type Tjalk+. De plus staat voor huis met boothuis. In ons geval werd het eigenlijk Tjalk+++; we hebben namelijk alle mogelijke bouwopties toegepast. Zo is er een extra groot terras/steiger, dakkapellen op weerskanten van het dak, waardoor ook de twee kleinere slaapkamers meer ruimte kregen. Daarnaast hebben we gekozen voor een luxe inrichting, met een extra grote smart TV, een prachtige sfeerhaard, een luxe keuken en dito meubilair. Voor het gemak van de gasten staat er in de berging ook nog eens een extra grote wasmachine en -droger, zodat je tijdens je verblijf nooit om schone kleding verlegen hoeft te zitten.

De woning heeft vier slaapkamers, waarvan een slaapkamer met badkamer op de begane grond is. Handig voor wie wat slechter trap kan lopen. Drie slaapkamers zijn op de verdieping, waarbij de masterbedroom ook zijn eigen badkamer heeft. De andere twee slaapkamers delen de derde badkamer. Zowel boven als beneden is er een separaat toilet.

Een uitgebreide fotoserie zie je in het filmpje over het huis:

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen