Sail 2023 in Den Helder!

SAIL Den Helder 2023 wordt van 29 juni tot en met 2 juli 2023 in Den Helder gehouden en – net als voorgaande keren – gelijktijdig met de Marinedagen en in hechte samenwerking met de Commandant Zeestrijdkrachten, georganiseerd.
Door de Corona-pandemie moesten SAIL Amsterdam in 2020 en DelfSAIL in 2021 geannuleerd worden, tot grote teleurstelling van het publiek, de sponsoren, de organiserende comités en de maritieme wereld. Juist daarom is het fantástisch om een prachtig toekomstperspectief te hebben voor 2023!

Geen twijfel

In 2023 start de Tall Ships Race vanuit Den Helder voor een ronde door de Noordzee en aanliggende wateren, langs nog vier andere, later bekend te stellen havens. De STI Chief Executive Officer, Gwyn Brown, verwelkomt Den Helder namens de STI: “Er bestaat geen twijfel dat Den Helder een warm welkom aan de tall ships en de jonge trainees aan boord zal bieden en onze waarden van internationale vriendschap, onderling begrip en de ontwikkeling van jonge mensen verder zal helpen uitdragen”.

Sail MijnVakantiehuisJouwVakantiehuis.nl

Uniek platform

Het bestuur van de Stichting SAIL Den Helder gaat nu vol enthousiasme verder met de voorbereidingen voor dit mooie maritieme evenement in de Noordkop. SAIL Den Helder 2023 wordt – in combinatie met de pre-SAIL’s op Texel en in Hollands Kroon en met de Marinedagen – een geweldig maritiem feest. Niet alleen voor de inwoners van de Noordkop maar ook voor bezoekers van ver daarbuiten. De combinatie met de Marinedagen maakt SAIL Den Helder in vergelijking met andere SAIL-evenementen uniek. SAIL Den Helder is ook een platform en biedt een podium. Energietransitie, innovatieve maritieme techniek en bescherming van het maritieme milieu zijn de onderliggende thema’s waaraan SAIL tezamen met de Koninklijke Marine een podium biedt voor de deelnemende bedrijven, instanties en overheden.

Grote betekenis

Een groots maritiem evenement is van grote betekenis, zowel voor de regio Noordkop als Holland boven Amsterdam. De economische impact van SAIL voor het bedrijfsleven, het toerisme en de horeca in de regio zal wederom vele miljoenen euro’s zijn.
Terugkijkend naar de vorige versie van Sail Den Helder in 2017 bezochten zeker 350.000 bezoekers dit evenement. Naar verwachting zullen dat er in 2023 zeker niet minder zijn.

Foto: Eric de Vroome

Overnachten in de buurt van Den Helder

In de omgeving zien we nu al de prijzen voor overnachtingen in de periode van 29 juni tot en met 2 juli 2023 fors stijgen. Bij een vorige versie van Sail werden de prijzen gemakkelijk verdubbeld en waren alle accommodaties al snel volledig bezit.
In tegenstelling tot de collega’s zijn de prijzen voor het verblijven in Appartementenboerderij Nieuwesluis al twaalf jaar hetzelfde. En daarmee kan men terugkijken op een altijd 100% bezetting tijdens het zomerseizoen.
Maar dan kun je toch de prijzen verhogen?
“Ja, dat zou gemakkelijk kunnen, maar dat doen we niet. We hebben liever een 100% bezetting waarmee we zoveel mogelijk mensen een plezier doen.” Aldus de eigenaar.
Appartementenboerderij Nieuwesluis bij Wieringerwaard, ligt in de gemeente Hollands Kroon. Vanaf de woonboerderij ben je in 20 minuten op het haventerrein in Den Helder. Wie dus voordelig wil huren en verzekerd wil zijn van een fijne accommodaties doet er goed aan nu reeds te reserveren:
https://mijnvakantiehuisjouwvakantiehuis.nl/appartementenboerderij-nieuwesluis/

Sail MijnVakantiehuisJouwVakantiehuis.nl

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Eric de Vroome tijdens Sail Den Helder in 2017. Meer van zijn prachtige foto’s zijn te zien op https://ericdevroome46.zoom.nl/fotos/index.html
En op zijn website: http://devroome.wix.com/eric
Over de schrijver
Reactie plaatsen