Review, beoordeling, recensie
18 februari 2021 
4 min. leestijd

Review, beoordeling, recensie

Review, beoordeling, recensie

Het zijn verschillende woorden die min of meer hetzelfde betekenen:
Iemand heeft een mening over, in ons geval, een vakantiewoning.

Nu zien we bij andere verhuurders ontzettend veel fake-reviews. Vaak zijn ze ook nog eens gemakkelijk herkenbaar. Zo las ik bijvoorbeeld de beoordeling van een mevrouw die aangaf dat ze in haar eentje op vakantie was en genoot van de rust op het vakantiepark (op Curaçao) en de gezelligheid bij het zwembad. Daarbij hadden ook haar kinderen het daar zo bijzonder naar hun zin en kregen ze volop aandacht van het animatieteam.
Ik zou nog vele voorbeelden kunnen geven van reviews die wel erg doorzichtig zijn.

Wat dat betreft heb ik de verleiding altijd kunnen weerstaan en ben ik er bijzonder trots op dat we alleen reviews hebben van echte gasten, die ook echt in onze vakantiewoningen zijn geweest. Voorbeelden daarvan zie in de gastenboeken op onze (oude) websites van bijv. https://www.appartementenboerderijnieuwesluis.nl/gastenboek/
Ook op Zoover, een onafhankelijke beoordelingssite, vind je volop reviews over ons. En ook die zijn allemaal echt.

Niet te doen

Helaas lopen onze eigen online gastenboeken vol met spam. Voordat ze te zien zijn, moet ik ze eerst goedkeuren (of afkeuren). Internet-boeven hebben kennelijk een manier gevonden waardoor zij in een hoog tempo allerlei berichten, variërend onder verschillende afzenders (e-mailadressen) berichten naar de gastenboeken kunnen sturen. Dagelijks zijn dat er bij mij een paar honderd! De berichten variëren van reclame voor zonnebrillen tot het bezoeken van sex-sites en contactadvertenties. Daarbij kun je er van uitgaan dat het vaak ook nog eens een poging tot phishing betreft.
Om dat dagelijks te controleren is haast niet te doen en zonde van de tijd.

Vandaar dat je dus op veel sites geen ‘openbare’ gastenboeken meer ziet.
Ook op deze nieuwe site hebben we die weggelaten en beperken we ons tot een aantal vermeldingen van gasten.
Als ik weer een review ontvang plaats ik hem ook vaak door naar Facebook, zodat je het volledige bericht kunt lezen. Uiteraard na toestemming van de schrijver.

Weer een lang verhaal…

Aanleiding tot dit verhaal was de prachtige review die ik vandaag weer mocht ontvangen van Caroline Franssen, die in Villa Meerzicht, Blvd 6, te Nijkerk verbleef.

Niet alleen schreef zij onderstaand bericht, maar plaatste ook nog eens een prachtige reactie op Facebook, waarin ze aangaf dat haar vader zo enthousiast was, dat hij het huis, en geen ander op het park, zou willen kopen, omdat het het mooiste huis op de beste plek betreft! Zoek het even op: dan hoor je het ook eens van een ander.
Hieronder een aantal van haar fantastische foto’s. Meer foto’s vind je op haar Facebookpagina.

Hierbij de review én de prachtige foto’s die Caroline me stuurde:

Wat een feest om in villa Meerzicht te verblijven  Op de plaatjes zag het er goed uit, in het echt was de ervaring echt tóp. Een huis met naar drie kanten uitzicht. Aalscholvers, meerkoeten, ganzen in formatie, prachtige zonsondergangen Er was altijd wel iets om naar te kijken. Op een gegeven moment werd er zelfs voor de deur geschaatst! Ik heb verschillende gasten ontvangen in de winterweek dat ik in villa meerzicht verbleef. Heerlijk de ruimte en een luxe met drie! badkamers. De ruime keuken is ook erg fijn en de vaatwasser versterkt het gevoel dat je echt vakantie hebt. 

Op een ochtend trof ik mijn ouders op de bank terwijl zij aan het genieten waren van de ochtendvluchten van de vogels. Later in de week stonden mijn zoon en zijn vriendin voor de deur op de schaatsen. Het leuke is dat er al gesproken werd over volgend jaar weer gaan!

Ik heb iedere dag gewandeld op de zeedijk. Villa Meerzicht kan ik aanraden voor iedereen die van een mooi uitzicht houdt en van luxe en ruimte. Een superplek om met je familie of je vrienden een fijne tijd te hebben, ook in de winter. Aan de grote tafel kun je prima spelletjes doen. 
 MijnVakantiehuisJouwVakantiehuis.nl Caroline Franssen

Met vriendelijke groet,

Caroline Franssen

P.s. Hierbij wil ik ook best een beetje reclame maken voor Caroline. Ze heeft een aantal websites waar je meer te weten kunt komen over haar diensten:

 

Omgeving 1 Villa Meerzicht, MijnVakantiehuisJouwVakantiehuis.nl

Omgeving 2 Villa Meerzicht, MijnVakantiehuisJouwVakantiehuis.nl

Omgeving 3 Villa Meerzicht, MijnVakantiehuisJouwVakantiehuis.nl

 

Omgeving 4 Villa Meerzicht, MijnVakantiehuisJouwVakantiehuis.nl

Foto vanuit de huiskamer MijnVakantiehuisJouwVakantiehuis.nl

Bij deze laatste foto wil ik nog even vermelden, dat deze is genomen vanuit de huiskamer. Hier komt goed tot uiting van Villa Meerzicht, Blvd 6, een stuk verder naar voren staat dan de andere huizen. Hierdoor heb je aan alle kanten een fantastisch uitzicht! Het beste uitzicht van alle huizen. Ofwel: het beste huis op de beste plek!

Over de schrijver
Reactie plaatsen