Overzicht van onze vakantiehuizen
06 februari 2021 
3 min. leestijd

Overzicht van onze vakantiehuizen

In dit filmpje zie je een korte samenvatting van onze eigen vakantiehuizen.

In 1995 kochten we een kavel op Landgoed Aerwinkel te Posterholt (Limburg). Naar ons idee op de beste plek van het park; aan de ‘kopse kant’ van de grote vijver, buiten de hoofdpaden, dicht bij de centrale voorzieningen, als receptie, binnen- en buitenzwembad, restaurant, etc., maar op voldoende afstand om de rust te waarborgen. Het bleek een van de meest gewilde huizen op het park te worden.
Onlangs is het huis gerenoveerd. De badkamer met bad werd verbouwd tot badkamer met inloopdouche, de verdieping kreeg een extra badkamer met toilet, de keuken werd volledig vernieuwd, alles werd opnieuw in de verf gezet en ook het meubilair werd vervangen.
De drie slaapkamers zijn geschikt voor zes personen en een baby/peuter.
De ligging in een bosrijke omgeving is ideaal voor rustzoekers, fietsers en wandelaars. Maar ook de nabijheid van de Maasplassen en grote en gezellige steden als Roermond maakt het geschikt voor talrijke vormen van vakantie vieren.

De huizen op  in de Sluftervallei op Texel liggen letterlijk in de duinen.
We kochten twee geschakelde huisjes die buiten de doorgaande paden lagen. Dichtbij de voorzieningen als zwembad, restaurant, winkel, speelplaats, receptie, etc. Door de ligging in een soort duinpan kun je de voorzieningen zien, maar heb je er geen last van.
Ook deze huizen werden vorig jaar volledig gerenoveerd. Alles, keuken, badkamer, interieur is weer helemaal nieuw.
Door een onweerstaanbaar bod, hebben we een van de twee huisjes verkocht.

De stolpboerderij in Nieuwesluis was hard toe aan een grondige verbouwing. De enorme zolder leende zich uitstekend voor een verdeling in drie appartementen. Het dak heeft zo’n hoogte dat er genoeg ruimte was om een van de appartementen ook nog een extra verdieping met slaapkamer te geven. Zo ontstonden er een groot appartement voor zes personen en twee studio’s voor elk twee personen.
In 2019 bouwden we een grote serre aan de achterkant van de boerderij, waarbij je bij elk weertype onbeperkt kunt blijven genieten van het wijdse uitzicht over de landerijen. Een jachthaven en meer ligt op een paar honderd meter. Het Noordzeestrand bij bijvoorbeeld Callantsoog, het IJsselmeer bij bijv. Medemblik, als ook de Waddenzee, het is allemaal binnen een half uur bereikbaar. Ook grotere steden als Alkmaar, Enkhuizen, Haarlem en Amsterdam worden vaak gekozen voor een dagje weg. Ook kan men gemakkelijk even een dagje Texel doen. Kortom een ideale basis voor tal van soorten vakanties.

Villa Tjalk+, Waterstaete 60, te Ossenzijl behoort tot onze nieuwe aanwinst. Opgeleverd mei 2020.
Het huis heeft vier slaapkamers en drie badkamers. Bij de huur is ook het onbeperkt gebruik van de sloep inbegrepen. Deze ligt naast het huis in het boothuis voor je klaar.
De ligging van het huis is ideaal; op voldoende afstand van de in- en uitvaart naar het doorgaande water en aan de rand van het park, waarbij je een vrij uitzicht hebt over de landerijen.
Dit is de meeste luxe versie op een kleinschalig vakantiepark Waterstaete. Het heeft alle mogelijke bouwopties toegepast: een vergroot terras/steiger aan het water, boothuis, dakkapellen, waardoor ook de kleinere slaapkamers meer ruimte bieden, luxe keuken en badkamers, sfeerhaard, luxe interieur, berging met grote wasmachine en wasdroger, etc.
Nationaal park De Weerribben liggen er letterlijk om de hoek, maar ook de omgeving biedt volop mogelijkheden voor leuke uitjes.
Kortom die is het ideale huis, op een ideale plek. En voor onze vrienden ook nog eens extra voordelig.

Villa Meerzicht, Blvd 6, nabij Nijkerk is onze andere topper!
Een fantastische moderne villa op Park Bad Hulckesteijn. Ook dit huis ligt direct aan het water van het Veluwemeer. Dit type huis is het meest luxe vakantiehuis binnen het aanbod van Droomparken/EuroParcs. En hiervan zijn er slechts vier beschikbaar. Door zijn vooruitgeschoven positie ligt dit huis ook nog eens op de allerbeste plek van het park. Het heeft een onbeperkt zicht over het water. Door de woonkamer op de verdieping te plaatsen, heb je daar een nog beter uitzicht. Slechts één ander huis heeft deze ideale indeling (en dat ligt achter ons huis). Spectaculair is het uitzicht vanaf het grote dakterras, welke ook nog eens is voorzien van een luxe loungeset.
Aanvankelijk had dit huis vijf slaapkamers, maar door een slaapkamer om te bouwen tot badkamer, zijn er nu vier slaapkamers en drie badkamers.
Het park biedt allerlei faciliteiten als sportzaal, wellness, zwembad, restaurant, etc. Maar ook de omgeving, de Veluwe ligt vlakbij, biedt volop mogelijkheden om er een fantastische vakantie te hebben. Kortom, dit is beslist het beste huis op de beste plek, en voor vrienden voor de voordeligste prijs.

Bekijk hier het introductiefilmpje:

Over de schrijver
Reactie plaatsen