Kom je schaatsen? Vanaf villa Tjalk+, Waterstaete 60, Ossenzijl, op het ijs.
11 februari 2021 
1 min. leestijd

Kom je schaatsen? Vanaf villa Tjalk+, Waterstaete 60, Ossenzijl, op het ijs.

Schaatsen in Dwarsgracht kan al makkelijk: “Morgen kunnen er wel 200 man op”

Schaatsen, het kan op steeds meer plekken in de provincie en in Dwarsgracht lukt het ook al prima. Dat bewezen vanmorgen drie jongemannen die er al een hele schaatstocht op hadden zitten toen ze in beeld werden gevangen door een drone. “Morgen kunnen er wel tweehonderd man op.”

Het ziet er overweldigend uit: drie schaatsers die over het dichtgevroren water schaatsen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, gefilmd vanuit de lucht. En dat prachtige geluid erbij: het gekras van de ijzers over het ijs.

Wat in Dwarsgracht kan, kan ook in Ossenzijl

Niet ver van Dwarsgracht ligt Villa Tjalk+, Waterstaete 60, te Ossenzijl.
Vanaf de eigen steiger stap je zo op het ijs. Natuurlijk kun je dan lekker schaatsen voor de deur. Wie in is voor een tochtje, schaatst de Kalenbergergracht op. Vervolgens liggen de Weerribben er letterlijk om de hoek.

Slechts één gezin

Slechts één gezin kunnen we dit weekend gelukkig maken.
Ben je te laat? Niet getreurd: voor onze vrienden hebben we een aantrekkelijke aanbod om op een ander moment in het huis te verblijven.
Kijk alvast naar de beschikbaar en neem z.s.m. contact op over het aantrekkelijke aanbod.

https://mijnvakantiehuisjouwvakantiehuis.nl/waterstaete-ossenzijl/

luxe vakantievilla giethoorn

Het is al mooi dik

En het gaat prima, vinden ze. “Het ijs is best, al mooi dik.” Ze waren ook al een stukje tegengekomen waar het ijs nog wat ‘golfde’ maar over het algemeen is het mooi schaatsen vandaag in de buitenlucht.

“Iedereen kan er op, het is best de moeite om even naar Dwarsgracht te komen”, zegt één van de schaatsers. Hoewel het ijs dik genoeg lijkt, doen nog niet heel veel schaatsers dat. Om de coronaregels hoeven ze het wat de drie schaatsers die vanmorgen op het ijs zijn niet te laten.

Er is zat ruimte

“Het kan best coronaproof, de bruggetjes zijn breed genoeg”, aldus één van de schaatsers. Ze hebben er al een heel stuk op zitten. Zo zijn ze onder meer op het Giethoornse Meer geweest en in Jonen. “We hebben al een mooi rondje gemaakt.”

En het ijs kan het allemaal prima hebben. “Ik denk dat je er wel met tweehonderd man op kan en bij het Giethoornse meer makkelijk”, schat één van hen het in. “En morgen makkelijk”, vult het een ander aan. “Er is zat ruimte.”

" data-revoke="">
Met dank aan RTV Oost.
Over de schrijver
Reactie plaatsen