600.000,- euro voor Weerribben-Wieden
11 maart 2021 
0 min. leestijd

600.000,- euro voor Weerribben-Wieden

Samenwerking en flinke subsidie moeten Weerribben-Wieden enorme boost geven

Om Nationaal Park Weerribben-Wieden in de komende drie jaren nog verder te ontwikkelen is door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteiten en de provincie Overijssel 600.000 euro subsidie toegekend.
Stichting Weerribben-Wieden is daar erg blij mee: de subsidie biedt de mogelijkheid tot een forse kwaliteitsimpuls voor het gebied.

De Weerribben-Wieden behoort tot een uniek gebied waar we best trots op mogen zijn. Het is een gebied dat vanuit haar oorsprong tot ver in de toekomst van grote waarde is. Het gebied is groot geworden door de strijd met land, water, veen en armoede. Deze strijd en het vechten tegen de elementen heeft het gebied haar eigen kenmerken en cultuur geven. Volgens de adviescommissie onder leiding van Pieter van Vollenhove een potentieel onderdeel van de vijf Nationale landschapsparken in Nederland met een Unesco-waarde.

Dankzij nieuwe impulsen kan Weerribben-Wieden haar uniekheid behouden en verder worden ontwikkeld, met en voor ondernemers en bewoners.

Lees hier het volledige artikel:

https://steenwijkercourant.nl/steenwijkerland/Samenwerking-en-flinke-subsidie-moeten-Weerribben-Wieden-enorme-boost-geven-Dat-geeft-soms-spanning-maar-leidt-ook-tot-het-ontstaan-van-parels-in-het-gebied-26636390.html

Over de schrijver
Reactie plaatsen